Паралелно специалистите рециклират “Старшип SN5 за нов 150-метров полет. Очакванията са

...
Паралелно специалистите рециклират “Старшип SN5 за нов 150-метров полет. Очакванията са
Коментари Харесай

УСПЕХ: Старшип SN6 е вторият прототип, провел 150-метров полет!

Паралелно специалистите рециклират “Старшип SN5 ” за нов 150-метров полет. Очакванията са двата “Старшип ”-а да извършат такива къси “подскачания ” неколкократно.

СпейсЕкс към този момент приготвя идващите итерации на кораба. “Старшип SN8 ” е съвсем съединен – това ще е първият повсеместен първообраз с носов отсек и аеродинамични повърхности, което значи, че ще може да бъде изстрелван на височина до 20 километра. Той също по този начин ще бъде оборудван с три мотора “Раптор ”, до момента в който предходните итерации “SN5 ” и “SN6 ” бяха единствено с един.

“Старшип SN9 ” ще прилича осмата версия, само че проектите за неговата употреба към този момент са неразбираеми. Напомням на читателите, че графикът на Илон Мъск е еластичен и непрестанно търпи промени.

Междувременно предприемачът оповести, че текат подготовките за сглабянето на първата итерация на ракетата-носител “Супер Хеви ”. Очакванията на Мъск са тя да организира собствен личен къс полет през октомври.

В бъдеще “Супер Хеви ” и “Старшип ” ще организират товарни и пилотирани задачи до околоземна орбита, до Луната и Марс. Очаква се това да са главните летателни апарати, с които човек ще усвои Червената планета. За разлика от в този момент употребяваните ракети “Фолкън 9 ” и “Фолкън Хеви ”, които са единствено отчасти възвръщаеми (връщат се първите степени и носовите отсеци, само че не и вторите степени), всички съставни елементи от плана “Старшип ” и “Супер Хеви ” ще бъдат рециклирани. 

Запис от днешния полет – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР